En ny ”fiende” av manlig styrka har utsetts

Experter inom sexologi och manlig psykologi berättade att att ge upp alkohol, röka och leda en hälsosam livsstil hjälper till att förlänga sexuell aktivitet, bli av med problem med styrka. Förutom rätt näring, korrigering av sömn och vila, rekommenderar sexologer representanter för det starkare könet att inte kombinera att titta på pornografiska videor med självtillfredsställelse. Annars utvecklar män, oavsett ålder, beroende, vilket minskar behovet av intimitet med en kvinna, leder till en överträdelse av testosteronsyntes och utveckling av impotens.

Det är svårt att inte hålla med urologernas uppfattning, som i en generaliserad form låter så här: ”en mans hälsa bestäms först och främst av hans sexuella sfär. Och problem med sexuell funktion är frånvarande endast hos en frisk person.”

Bland orsakerna till manliga problem skiljer urologer två huvudsakliga – hjärtsjukdomar och brist på fysisk aktivitet, detta par minskar snabbt en mans sexuella förmåga.

Och här är 8 vanligare vanor och ämnen som också kan orsaka erektil dysfunktion.

Antidepressiva medel

Antidepressiva medel är en av de främsta synderna av erektil dysfunktion. Vissa antidepressiva medel kan minska libido och orsaka försenad utlösning. Sådan information finns i avsnittet biverkningar i instruktionerna som bifogas dessa läkemedel. Å andra sidan, det faktum att dessa läkemedel orsakar försenad utlösning gör deras användning till ett effektivt alternativ för män som lider av för tidig utlösning – naturligtvis bara efter samråd med en läkare och under hans övervakning!

Rökning

Tobaksrök skadar blodkärlen och minskar blodtillförseln till penisvävnader. Begränsningen av blodflödet leder till omfördelning av blod för att leverera mer vitala organ, och penis ”levereras enligt restprincipen” och blir ett av de sista organen som tar emot blod – även under sex. Denna biverkning av tobak är inte specifik för män: regelbunden tobaksbruk påverkar sexuell funktion hos kvinnor negativt.

Blodtrycksmedicin

Läkemedel som påverkar blodtrycket minskar blodflödet till penis, vilket ytterligare kan komplicera blodkärlens funktion som redan har skadats av högt blodtryck. Ett antal studier tyder på att blodtrycksmedicin kan orsaka erektil dysfunktion, men vissa av dem har en mer destruktiv effekt på en mans sexuella funktion än andra. De främsta fienderna hos män i detta avseende kan kallas diuretika, liksom beta-blockerare och kalciumkanalblockerare. Betablockerare minskar blodflödet och minskar också hjärtfrekvensen, vilket ytterligare komplicerar blodflödet till penis. Vetenskapen förklarar inte varför diuretika leder till en sådan effekt, men studier visar att hos patienter som tar dem förbättras sexuell funktion efter avbrytande.

Relaterade inlägg