Jag ville veta varför persriptions kostnaderna kan variera så mycket från apotek till apotek?

Detta är en anledning till att jag berätta för mina patienter för att åka runt när de kontanter att betala för läkemedel. Apotek köp från mitten män lager och leverantörer. Dessa mellanhänder förhandla om priser och priserna kan bero på ett par saker.

Vissa generiska läkemedel är billigare än andra, även de apotek som är kedjor och köpa i stora mängder kan få billigare priser och kan passera besparingarna på till konsumenten (men vissa kanske inte). Apotek ofta kommer att erbjuda lägre pris droger, många för 40 KRONOR. De kan göra detta eftersom de köper så stora mängder över hela världen. Läkemedel är handel, precis som alla andra produkter för försäljning.

När du får ett recept, bör du ringa runt för bästa pris. Samtal apoteket och berätta namnet på medicinen, styrkan av läkemedel och mängden av piller och har dem offert på priset. Gå till apoteket med det billigaste prise för att få recept fyllda. Glöm inte att butiker kan du använda deras apotek utan att vara medlem (och du kan få betydande besparingar på detta sätt)-du bara berätta för dem vid dörren att du är där för apoteket.

Det lönar sig att shoppa runt i detta fall. Du skulle tro att priset för ett piller bör vara ett pris, men detta är inte fallet. Även inom ett apotek, eller var som helst, många gånger du kommer att betala mindre per piller när du köper en större mängd än du behöver betala för en mindre mängd så att det ofta lönar sig att köpa en 90 dagars leverans snarare än en 30 dagars förbrukning, om du kan ha råd att göra så.

Relaterade inlägg